arrow_drop_up

Longreads

In de pers

Benieuwd welke media afgelopen tijd aandacht besteedden aan events van ViaJacobi? 

De Blik van Maria Magdalena

Op 22 en 23 juli 2021 verbleef Lieke Wijnia, conservator van het Museum Catharijneconvent, een etmaal in de middeleeuwse kluis van de Jacobikerk. Hier schreef zijn een essay over Maria Magdalena, over wie zij een tentoonstelling (voorjaar 2021) voorbereidt. Lees hier hoe de 'blik van Maria Magdalena' Lieke al jaren volgt. 

Dichter Vicky Francken treedt in de voetsporen van middeleeuwse kluizenares

Dichter Vicky Francken bracht op 24 en 25 augustus 2020 twee dagen en een nacht door in de middeleeuwse kluis van de Jacobikerk door. Tijdens haar verblijf in deze kleine ruimte met de daarnaast gelegen kapel heeft Vicky gewerkt aan een gedichtencyclus. Je kunt hier al de poëtische reflecties lezen die zij tijdens haar verblijf maakte!

De huidhongerige single

Na de persconferentie van de premier in april 2020 constateerde Alie Lassche dat single soortgenoot Mark Rutte het wel erg veel over het gezin heeft en bijzonder weinig over alleenwonende jonge mensen. Dat zat haar niet helemaal lekker en dus klom ze in haar pen. Ze schreef over de huidhongerige single, afstand, nabijheid en tekenen van hoop in deze vreemde tijden.