arrow_drop_up

ViaVesper: elke zondag om 19.30 (online)

Vanuit het Zuiderkoor van de Jacobikerk bieden we je elke zondagavond een moment van stilte, interactie en inspiratie. De komende periode sluiten de vespers aan bij het ViaJacobi-thema #Veerkracht.

Waarom raakt de ene mens sneller in de put dan de ander? Heeft de ene persoon nu eenmaal een hoopvoller karakter dan zijn buurman? Wat maakt een mens veerkrachtig?

Veerkracht wordt omschreven als een vaardigheid om zinvol om te gaan met onverwachte tegenslag, verrassingen en veranderingen. En volgens velen is het een must-have in de 21e eeuw. Je hebt veerkracht nodig bij een onvoorzien ontslag, een zieke in je naaste omgeving, in je eigen lijf en leven, en ook nu in de coronacrisis. Veel artikelen, boeken en podcasts gaan hierover en zijn helpend.

In de Bijbel ontmoeten we heel wat mensen die hun ‘veerkracht’ kwijt zijn. Ze zijn ziek, ervaren onrecht, voelen zich vervreemd, horen er niet bij, worstelen met schuld en tekort. Gedurende de komende zeven weken staan we stil bij verhalen over deze mensen. En we komen op het spoor wat maakt dat zij – en wellicht ook wijzelf – opstaan, nieuwe moed en levenskracht vinden.

Laat je verrassen en doe mee! Meld je aan voor deelname aan deze vespers en ontvang ongeveer twintig minuten voorafgaand aan het vesper de Zoom-link.