arrow_drop_up

ViaKunst

Werken van bekende en minder bekende kunstenaars sieren de muren van de eeuwenoude Jacobikerk. Exposities raken actuele thema’s, zoals troosten en verstoren van kunstenaar Shaza Omran en Oorlogsfotograaf Teun Voeten of vertellen iets over de stad Utrecht zoals de expositie Maria’s van Utrecht, waarbij Maria’s uit Utrecht een plek kregen in het Noorderkoor in de Jacobikerk. We willen kunstenaars een plek geven om met de kijker te prikkelen, te verstillen en verbinden.

De exposities zijn te bezoeken tijdens de uren van Kerken Kijken; dit is op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Delen, loslaten en ontvangen… 

ik leerde deze onmisbare levenslessen toen ik vorig jaar als pelgrim naar Santiago de Compostella in Spanje liep. De tocht heeft mij veel gebracht. Ik ben gaan inzien dat onderweg zijn (pelgrimeren) een levenshouding is. Eentje die ook andere jonge mensen zou kunnen helpen om op een gezonde, zinvolle, onthechte maar gemeenschappelijk manier in het leven te staan.

Mijn naam is Marjon Moed en de komende zomer wil ik, samen met Via Jacobi, meer mensen kennis laten maken met het fenomeen pelgrimeren. Tijdens het lopen van de Camino (een pelgrimsroute die al meer dan 700 jaar wordt afgelegd) zeggen pelgrims vaak tegen elkaar: de weg zelf is de bestemming. Dat neem ik graag als uitgangspunt. Je kijkt naar een tentoonstelling die, in de loop van de komende twee maanden, groeit en steeds completer wordt dankzij allerlei gesprekken, ontmoetingen en inzichten.

arrow_back arrow_forward

Ik verzamel ‘heilige plekken’ in onze stad om een kleine Camino (Camini) in Utrecht uit te zetten. Mensen die de grote Camino niet durven of kunnen lopen, of eens willen zien of het iets voor hen is, kunnen zo laagdrempelig ervaren wat pelgrimeren je kan brengen. Tijdens een event op 30 september (i.s.m het St Jacobsgenootschap) kun je deze route door Utrecht voor het eerst lopen.

_____

Help je mee? Op de grote kaart kun je jouw ‘heilige plek’ in Utrecht aanmerken. Wil je meer informatie over de Camini, of op de hoogte gehouden worden van mijn ‘reis’ scan dan de qr-code.

Waarom hier? De Jacobikerk is een typische Jacobskerk die ligt op een knooppunt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De kerk is een officiële stempelpost langs de Camino.