arrow_drop_up

ViaKluis: een stille plek in de Jacobikerk

Drie uur tussen vier muren, teruggetrokken uit én middenin de wereld.

Ruim vijfhonderd jaar geleden, ergens in veertienhonderd-zoveel, trok Alyt Ponciaens zich als kluizenares terug binnen de muren van de Jacobikerk. Vele jaren verbleef zij op enkele vierkante meters, afgesloten van de buitenwereld. Zo richtte zij zich op God én op de Utrechters, met wie ze door de hoge raampjes contact had.

Anno 2021 staat de Jacobikerk er nog steeds, inclusief een stukje van haar kluis. En dit keer bieden we jou de gelegenheid om je terug te trekken en je volledig te concentreren op wat jij wil doen. Niet voor vele jaren, maar voor een paar uur.

Middenin de stad, middenin de kerk staan er een tafel en een stoel voor je klaar. Drie muren en een hek om je af te schermen van wat afleidt. Wat wil je doen? Eindelijk eens dat ene boek uitlezen, een lied schrijven, dat verslag afmaken...

Er gebeurt van alles in de kerk, maar deze plek is voor jou. Je bent bovendien van harte welkom om (aansluitend of voorafgaand) mee te doen met het middaggebed om kwart voor één.

Koffie en thee, wifi en elektriciteit zijn aanwezig, een toilet is om de hoek. Houd er in je kleding wel rekening mee dat het in de kerk een paar graden kouder is dan buiten.