arrow_drop_up

ViaKluis: een stille plek in de Jacobikerk


ViaJacobi stelt de eeuwenoude kluizenaarsruimte in de Jacobikerk ter beschikking aan Utrechters die in deze onrustige tijden op zoek zijn naar focus en rust.

In deze tijden van lockdown komen de muren thuis soms op je af, leef je wellicht op elkaars lip en is het moeilijk om een rustige plek voor jezelf te vinden. ViaJacobi stelt daarom de eeuwenoude kluizenaarsruimte in de Jacobikerk ter beschikking aan Utrechters die even ongestoord willen lezen, nadenken, tekenen of schrijven. Een verblijf in de kluis is gratis; het enige wat we van je vragen, is dat je je kluiservaring met ons deelt in het gastenboek en/of via de sociale media. De kluis is op maandag, dinsdag en donderdag voor een tijdslot van drie uur te boeken.

Timeslot 1: 9.30-12.30 uur

Timeslot 2: 13.00-16.00 uur* (op de boekingssite staat een andere tijd aangegeven, maar houd 13.00 uur aan)

Op de meeste dagen zal er om 12.45 uur een middaggebed worden gehouden in het Zuiderkoor van de kerk. Het is mogelijk om daaraan deel te nemen.

*'s Middags is de kerk opengesteld voor bezoekers die even de kerk willen bekijken. Wanneer je de kluis 's morgens boekt, zal het dus volledig stil zijn, 's middags kan het zijn dat je op de achtergrond wat geluiden van bezoekers hoort.

Tip: wil je komen werken in de Jacobikerk, maar is de kluis al bezet op een moment dat jou uitkomt? Kijk dan eens onder 'Reserveren' en boek een werkplek in de kerk.