arrow_drop_up

Tijdens de drie workshops staat steeds een ander thema centraal.

  • Op de eerste avond (3/4) gaat het over "goed werk en roeping". Wat is zinvol werk volgens jezelf en volgens jouw omgeving? Wat kun je zeggen over roeping? En welke rol speelt je overtuiging, je geloof of God hierin? Doe je eigenlijk wel 'goed werk'? En als je gewoon je werk 'goed doet', mis je dan iets?
  • Tijdens de tweede avond (17/4) praten we over "goed werk en gedoe". Hoe doe je je werk als het spannend wordt vanwege andere prioriteiten of waarden? Hoe ga je om met leiderschap en bestuur als je andere opvattingen hebt, een te hoge prestatiedruk ervaart, enzovoorts? Hoe ga je om met conflicten met mensen vanwege opvattingen, persoonlijkheden en prestatie-eisen? En wat te denken van een goede omgang met ideologische vragen (woke, populisme, ecologie, etcetera)?
  • Op de derde avond (29/5) staat het thema "goed werk en leven" centraal. Welke plaats neemt je werk in je leven in? Hoe blijf je in balans? Wat is een gezonde afstand-nabijheid als het gaat om werk-privé? Wat is belangrijk om naast je werk te blijven doen? En hoe ga je op een goede en verantwoorde manier om met je inkomen?

De workshops bestaan steeds uit drie onderdelen: (1) een inleiding op het thema van de avond, (2) een ervaringsverhaal van een professional verteld vanuit de karakteristieke kluis in de Jacobikerk en (3) verwerking door middel van een korte opdracht: deze kan naar keuze individueel of in een kleine groep gemaakt worden. De avonden beginnen om 20:00 uur. Om ongeveer 21:30 sluiten we af met een gezellige borrel.

Hartelijk welkom om mee te doen! De eerste avond is inmiddels geweest, maar je kunt nog aanhaken vanaf de tweede avond. Hieronder kun je een (gratis) ticket bestellen. Wil je ViaJacobi steunen? Koop dan een donatieticket. Hiermee kunnen we in de toekomst nog veel vaker evenementen als deze organiseren.