arrow_drop_up

ViaJacobi duikt in het thema #Veerkracht


Wat betekent veerkracht voor jou? Hoe veerkrachtig ben jij? En wat is kenmerkend voor een veerkrachtige samenleving? Dit najaar staat bij ViaJacobi het thema Veerkracht centraal. Het ViaJacobidebat van 30 september was de aftrap van dit traject. Hieronder kun je de livestream van deze boeiende avond met filosofe Stine Jensen en psychiater Bram Bakker terugkijken. Terugluisteren kan ook via Spotify of AnchorFM (leuk voor onderweg!).De komende maanden bieden we je verschillende reeksen van steeds drie avonden aan, waarbij we vanuit verschillende perspectieven inzoomen op het thema.

  • We lezen oude en moderne filosofische teksten bij ViaFilosofie. Hierbij denken we na over veerkracht, emotie en psyche (avond 1), veerkracht en techniek (avond 2) en veerkracht en de samenleving (avond 3).
  • Bij ViaTraditie gaan we naar het hart van de Bijbel: de Psalmen. Samen met een theoloog, dichter en musicus kijken we wat deze levensliederen, geboren middenin in weerbarstigheid van het bestaan, ons kunnen leren.
  • Daarnaast zoeken we bij ViaGroei naar inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling. We kijken hoe veerkrachtig we zelf zijn en verkennen manieren om een veerkrachtiger mens te worden.
  • Op zondagavond bieden de ViaVespers je vervolgens momenten van muziek, stilte en bezinning op dit thema.
  • Begin januari sluiten we dit ViaJacobi-traject af met een ViaRetraite in de Jacobikerk, waarbij we gedurende twee etmalen op zoek gaan naar rust en inspiratie voor een veerkrachtige start van het nieuwe jaar.