arrow_drop_up

De naam ViaTrajectum is ontleend aan de Romeinse naam van de stad Utrecht. Ooit ontstond onze stad als een fort langs de rivier de Rijn. De ligging aan het water had allerlei voordelen, maar je moest de rivier natuurlijk ook kunnen oversteken. Zo’n wateroversteekplaats werd in die tijd een ’trajectum’ genoemd, en blijkbaar was er zo’n oversteekplaats dichtbij het fort te vinden.

ViaTrajectum is ook een soort oversteekplaats. Tijdens 2 stadswandelingen en 3 inhoudelijke avonden willen we een brug gaan slaan tussen de cultuur waarin we leven, de stad waarin we wonen, en het christelijk geloof en traditie. Daarbij nemen we het goede, het ware en het schone als leidraad.

ViaTrajectum 2025 begint op de eerste donderdag na Pinksteren. De eerste, derde en vijfde avond vinden plaats in de Jacobikerk, beginnen om 20:00 uur en duren ongeveer 90 minuten. Op deze avonden zijn er externe sprekers die iets komen vertellen over de manier waarop zij meewerken aan het goede, ware en schone in de stad. Op de tweede en vierde avond gaan we de stad in voor een wandeling. Na afloop van alle bijeenkomsten is er steevast een gezellige borrel om na te praten.

Vanaf begin 2025 kun je via deze site tickets kopen voor dit evenement. Het ticket geldt voor alle avonden. Het is de bedoeling dat je het hele traject meemaakt - tenzij het echt niet anders kan. Reserveer alvast de volgende avonden in je agenda: donderdag 12 juni, donderdag 19 juni (wandeling), donderdag 26 juni, donderdag 3 juli (wandeling) en donderdag 10 juli. Tot dan!