arrow_drop_up

Dit voorjaar organiseren wij ViaTrajectum. Een laagdrempelige introductiecursus over het christelijk geloof. De naam van deze cursus is ontleend aan de Romeinse naam van de stad Utrecht. Ooit ontstond onze stad als een fort langs de rivier de Rijn. De ligging aan het water had allerlei voordelen, maar je moest de rivier natuurlijk ook kunnen oversteken. Zo’n wateroversteekplaats werd in die tijd een ’trajectum’ genoemd, en blijkbaar was er zo’n oversteekplaats dichtbij het fort te vinden.

ViaTrajectum is ook een soort oversteekplaats. In een traject van 7 avonden willen we een brug gaan slaan tussen de cultuur waarin we leven, de stad waarin we wonen, werken en studeren en het christelijk geloof. Dat is trouwens eenvoudiger dan het lijkt – want onze cultuur én onze stad zijn sterk door het christendom getekend. Overal waar je kijkt zie je er de overblijfselen en fragmenten van. Maar wíe kent nog het grote verband tussen al die losse verwijzingen? Het verhaal achter al die elementen die het decor vormen van ons leven, studeren en werken? Naar dat grote verhaal gaan we bij ViaTrajectum op zoek – waarbij we dankbaar gebruik maken van wat de stad ons allemaal laat zien: van beeldende kunst tot gevelgedichten en van architectuur tot billboards.

Je bent van harte welkom op de volgende donderdagavonden: 16/3, 30/3, 13/4, 20/4, 4/5, 25/5 en 8/6 in de Pelgrimszaal van de Jacobikerk. De avonden beginnen om 20:00 uur en duren ongeveer 90 minuten. Na afloop van de bijeenkomsten is er steevast een gezellige borrel om na te praten.

Bestel hieronder je (gratis!) ticket! Het ticket geldt voor alle avonden.Het is het mooiste als je zoveel mogelijk avonden van het traject mee kunt maken.