arrow_drop_up

De coronapandemie heeft voor iedereen onverwachte en onwelkome gevolgen gehad: op kleine schaal was dat misschien een geannuleerde vakantie, op grote schaal was dat het kwijtraken van een baan of zelfs een dierbare. Veel van ons zijn tot nu toe gezond gebleven, anderen werden lichtjes geveld door het virus maar zijn al maanden bezig aan een herstel waarin bijna geen vooruitgang geboekt lijkt te worden. Inmiddels zijn we stap voor stap ons ‘normale’ leven weer aan het oppakken, maar stellen we onszelf wel tal van vragen: wil ik eigenlijk wel weer terug naar het ‘oude normaal’, een leven met een bomvolle agenda, milieuvervuilende vliegreizen en een saaie kantoorbaan? Of is dit misschien het moment waarop ik mijn koers moet wijzigen?

Tijdens deze avond gaan we samen met filosofe Stine Jensen en psychiater Bram Bakker nadenken over de volgende vragen: hoe gaan wij om met tegenslag? In hoeverre zijn wij als mensen in staat om het roer om te gooien? En wat helpt ons om ons leven duurzaam te veranderen? Kortom, hoe worden we veerkrachtige mensen?

Je bent van harte welkom op woensdagavond 30 september in de Jacobikerk in Utrecht. Om 19:30 uur zullen de deuren openen en zal er koffie en thee zijn. Om 20:00 uur trappen we af en gaan we onder leiding van gespreksleider Willem-Jan de Hek in gesprek met onze twee gasten. Na afloop ben je welkom om na te praten op de borrel in de kerk. In navolging van RIVM-richtlijnen zijn er 150 mensen welkom in de kerk. Daarnaast zal deze avond live te volgen zijn via het YouTube-kanaal van de Jacobikerk. Een ticket voor het debat is gratis en deze kun je aanschaffen via Eventbrite.

Dit ViaJacobidebat is de start van een traject over het thema ‘Veerkracht’ georganiseerd door ViaJacobi. Van september tot en met januari verdiepen we ons tijdens ViaFilosofie, ViaGroei, Via Traditie, ViaVespers en ViaRetraite in het thema 'Veerkracht’. In de agenda op deze website vind je meer informatie over deze activiteiten.