arrow_drop_up

Ieder jaar organiseren we in september een Camini met alles erop en eraan: vertrek bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, een schelp, stempelposten in mooie stadskerken, een vesper, een maaltijd, een vuurtje, muziek, een nacht slapen in de Jacobikerk. Gedurende de rest van het jaar kun je de route in alle rust zelf lopen.

Waarom pelgrimeren?

Al eeuwen trekken mensen te voet, te paard of per de fiets naar bedevaartsoorden. Om een belofte in te lossen, op zoek naar zielenrust, genezing of – de laatste tijd- op zoek naar zichzelf. De Camino de Santiago (de Sint Jacobsweg) is zo’n pelgrimsroute. In Santiago de Compostela in Noord-Spanje zou het graf van Jacobus te vinden zijn. Sinds de corona-periode en sinds Santiago de Compostela werelderfgoed werd, is het aantal pelgrims flink gestegen.

Dat is ook merkbaar in de Utrechtse Jacobikerk, een typische Jacobskerk die op een knooppunt ligt op de route naar Santiago. De kerk is een officiële stempelpost. Steeds vaker komen jongere pelgrims langs die de tocht zijn begonnen met een vraag, verlangen of dilemma in het leven. Twintigers en dertigers grijpen de Camino aan om het drukke, hectische, veeleisende bestaan even op pauze te zetten en van een afstandje te bekijken. Wil ik dit? Kan ik dit leven volhouden?

Hoe kun je zelf gaan lopen?

  • Download de app Komoot en klik op een van de twee links
  • Voor 15 km: klik hier.
  • Voor 24 km: klik hier.
  • Luister onderweg de podcasts van pelgrims die route naar Santiago de Compostella liepen (via Soundcloud)
  • Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt worden gehouden van de ‘full Camini Experience’ op 21 september 2024

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!