arrow_drop_up

Als voormalig heroineverslaafde met een schurende podiumpersoonlijkheid is Cave meteen herkenbaar: een kruising tussen een moderne vampier en een gladde dandy. Maar in 2015 verloor hij zijn 15-jarige zoon Arthur na een tragische val van een klif en niet lang daarna stierf zijn tweede zoon. Het bracht een rauwe zachtheid over hem, hij werd een man die betekenis en kunst maakt uit het ondraaglijke en dat alles met een haast unieke, eerlijkheid en compassie.

Samen met vriend en journalist Sean O’Hagan schreef hij het boek "Faith, Hope and Carnage". O’Hagan inteviewt Cave over verdriet, creativiteit en God. Bijbelse beelden waren altijd al te vinden in de gothic nummers van Cave maar door zijn verlies is hij openlijker gaan spreken over God: ‘In deze duistere plaats voelt het idee van God aanweziger en misschien essentieler. Eigenlijk voelt het alsof verdriet en God op een of andere manier verweven zijn’.

Programma

Een aantal van ons werd geraakt door het boek "Faith, Hope & Carnage" en Caves bijzondere stukjes op het platform The Red Hand Files. Ben jij ook gefascineerd geraakt over hoe Nick Cave over God spreekt en zingt? En zou je daar met anderen verder over willen praten? Dan is dit CaveDinner de plek om verder te praten:

  • De avond is inhoudelijk in handen van Gertjan Pool (senior-creative bij de EO): ‘Met zijn creatieve en destructieve geest en alle levenservaring van de afgelopen jaren komt Cave tot een beeld van God waar ik tot mijn verbazing en ook ontroering al een tijdje naar zocht’.
  • Onder het genot van een eenvoudige maaltijd lezen, praten en luisteren we verder over de vreemde mix van twijfel, hoop en verlangen die terug te vinden is in het werk van Cave en resoneert in onze eigen levens.
  • Neem gerust je eigen favoriete citaten of nummers mee, zodat we elkaar kunnen inspireren. En trek een warme trui aan, want het kan koud zijn in de (gothic) kerk.

De avond begint om 18:30 en de kosten bedragen 11,20 euro per persoon. Er zijn maar een beperkt aan kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! Hieronder kun je jouw ticket reserveren. Hartelijk welkom!